Zapraszamy do udziału w XIX edycji Konkursu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Ideą konkursu jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, osadzonych głęboko w polskiej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur. 1 czerwca 2019 r. o godz. 10:00 odbędzie się w Górze Kalwarii wojewódzki etap konkursu. Laureaci etapu wojewódzkiego mają szansę na nominację do konkursu krajowego i do zdobycia PERŁY wręczanej podczas targów w Poznaniu.

Zgłoszenia należy przesyłać na adres: rolnictwo@mazovia.pl do 13 maja 2019 r.

Poniżej link na stronę konkursu gdzie znajdują się karty zgłoszenia i regulaminy:

http://mazowieckie.ksow.pl/news/entry/14313-xix-edycja-konkursu-nasze-kulinarne-dziedzict.html

http://www.produktyregionalne.pl/nkd.php?body=article&name=nkd-dokumenty-do-pobrania&lang=pl